На українців чатує новий вірус грипу: як не захворіти

Грип знову укладає наших співвітчизників на лопатки. Чимало наших знайомих і колег злягли з температурою в 39 ° С. І це на початку літа! Природно, це не могло не викликати запитань. І ми їх поставили – Аллі Мироненко, заввідділенням респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних захворювань ім. Л. В. Громашевського. Виявилося, що винуватець – грип В!


“Ми реєструємо 2-3 поразки цим вірусом в тиждень, – каже Алла Петрівна. – І це лише підтверджені випадки – хворим провели аналіз на встановлення виду ГРВІ. На ділі, безумовно, ця цифра вища. Але з відходом багатотисячного числа школярів на канікули захворюваність піде на спад”.

Розгулювати грип буде ще 2-3 тижні. “Вірус гине при температурі від 20 ° С. Але важливо, щоб тепло було стабільним. А оскільки ця весна була холодною і стійке потепління з’являється тільки зараз, то і сезон затягнувся, – пояснює вірусолог. – продовжує життя грипу ще й те, що під його прицілом опинилися діти, народжені після 2011 року – в цьому сезоні той же штам грипу в, який був в Україні в 2011 році, тобто нинішні дитсадкові колективи не стикалися з ним і не мають до нього імунітету. А на дітвору вірус “чіпляється “швидко: їх імунна система ще не сформована в повній мірі”.
Як же не потрапити в число тих, хто буде закривати грипозний сезон, ми дізналися у Віктора Мацишина, керівника клініки “Аюрведа-192”.

• ПРОСТО ЗАРАЗ ПРИЙМІТЬ 3 Г ВІТАМІНУ С

Навіть якщо ви не були в контакті з хворою людиною, вітамін в такій кількості посилить захисні сили організму. Якщо зіткнетеся з хворою людиною, прийміть якомога швидше 2 г аскорбінової кислоти і робіть це в наступні 2-3 дні.

• ПІСЛЯ РОБОТИ ПРОМИВАЙТЕ НІС

І полощіть горло сольовим розчином (з аптеки або приготований вами – з розрахунку 1ч.л. на 1 л води) відразу ж, як переступите поріг будинку, будь то після поїздки в транспорті або перебування в приміщенні з великою кількістю людей.



• ЩОВЕЧОРА — АРОМАТЕРАПІЯ

Запалюйте на 1-2 години лампу з маслами евкаліпта, м’яти або чайного дерева.

• ВЕЧЕРЯЙТЕ СУПОМ І ВІДМОВТЕСЯ ВІД КИСЛОМОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ

Здоровий кишечник забезпечує до 70% неспецифічного імунітету. Але твердження, що кефір і йогурт заселяють кишечник здоровою мікрофлорою – міф: ще до того, як корисні бактерії до нього дійдуть, вони знищуються шлунковим соком. Крім того, кисломолочні продукти підсилюють вироблення організмом слизу, що погіршує роботу кишечника. Є простий спосіб налагодити травлення: відмовитися від смаженого, копченого і продуктів,  які містять окислені жири, і вечеряти супами: овочевими або на курячому бульйоні.

• ПИЙТЕ ГАРЯЧУ ВОДУ І ЇЖТЕ СПЕЦІЇ

Кожні 20-30 хвилин по 2-3 ковтки (в день випивайте 1,5 л). Це зменшить кількість слизу і токсинів, що знижують імунітет. А спеції в кожний прийом їжі покращують перетравлення їжі (покращуючи в результаті стан кишечника), а дратуючи слизові гортані, підвищують місцевий імунітет в ній.

Поділитись в Google Plus